Waarom zonnebescherming in het voorjaar zo belangrijk is

Zijn jullie ook zo blij met dat warme voorjaarszonnetje?🌞

Dat getintel van de eerste zonnestralen op je huid, de eerste sproetjes die tevoorschijn komen en het gezonde kleurtje op je gezicht. Maar voor je het door hebt, is daar dat lichtrode verbrande laagje op je huid…

In het voorjaar beschermen mensen zich vaak onvoldoende tegen de zon. Er wordt gedacht dat de zonkracht nog niet zo sterk is en daardoor toch niet zo snel verbranden.

De UV-index (kracht van de zon) is inderdaad lager dan in de zomermaanden, maar vergeet niet dat in het voorjaar de huid nog niet helemaal gewend is aan de zon. Wanneer de zon na de winterperiode weer lekker een aantal uur op de huid schijnt, weet de huid er zich simpel weg nog geen raad mee.

Dus: smeren, smeren, smeren. Ook in het voorjaar!

Bij Babassu gebruiken wij de zonneproducten van Institut Esthederm. Deze producten bieden een unieke bescherming tegen de zon en zorgen ervoor dat het pigment in de huid wordt aangesproken voor een zongebruind kleurtje.

 

Hoe werkt het bruiningsproces van de huid eigenlijk?!

Onder invloed van UV-straling activeert onze huid de pigmentcellen (melanocyten) die pigment (melanine) produceren. Dat zorgt ervoor dat onze huid kan verdikken en bruinen. Dit is een natuurlijke beschermingsreactie van onze huid tegen de UV-stralen. Uiteraard is dit niet een volledige maar een beperkte bescherming tegen huidschade. Hoe lang iemand zonder bescherming in de zon kan zitten is afhankelijk van het huidtype, de mate waarin de huid gewend is aan de zon en de UV-index. Blijven we langer in de zon zonder bescherming dan de huid aankan, dan beschadigen de huidcellen (lees: blijvende beschadiging) en verbrandt de huid.

 

Wat maakt Institut Esthederm anders dan andere zonnebescherming?

De filosofie achter de producten van Institut Esthederm is dat de huid geholpen wordt zich aan te passen aan de zon in plaats van dat de huid geweerd wordt tegen de zon met een SPF. Daarnaast wordt huidveroudering tegen gegaan, blijft de huid gehydrateerd en ontstaat er een mooie, egale bruine tint.

Voor optimale bruining van de huid heeft Institut Esthederm de Adaptasun-technologie ontwikkelt. Deze technologie zorgt voor extra activatie van de pigmentcellen waardoor ze sneller en beter melanine aanmaken om een egale, intense en langdurige bruining af te geven zonder te verbranden.

‘De Adaptasun-technologie versnelt en verhoogd de aanmaak van melanine en verbetert de verdeling van melanine.’

De producten van Institut Esthederm zijn uniek omdat ze zowel een externe bescherming als een interne bescherming op celniveau bieden. Ze gebruiken niet de bekende Sun Protection Factor (SPF). (Dit is een externe en chemische bescherming die alle UV-straling afweert). Maar werken met hun eigen Global Cellular Protection technologie, deze biedt:

  • Externe bescherming door minerale reflectoren en organische filters.
  • Interne bescherming door bescherming van het DNA (tegen huidbeschadiging), bescherming van de vezelstructuren (tegen huidveroudering) en vermindering van de reactiviteit ( tegen verbranding)
  • Bescherming aangepast aan de intensiteit van de zonnestraling (UV-index).
  • Bescherming aangepast aan de gevoeligheid van de huid.

 

Geen SPF maar zonnetjes

Omdat Institut Esthederm niet met een SPF werkt, gebruiken ze zonnetjes om aan te duiden hoe sterk de interne en externe bescherming is.

* UV-index 1 tot 4, lentezon, korte blootstelling

** UV-index 4 tot 8, normaal tot hoge zonsterkte, blootstelling voor 12u en na 14u

*** UV-index 8+, extreme zonsterkte, langdurige blootstelling

 

Productadvies van Babassu Skin Specialist Joyce (Babassu Leiden)

Het voorjaar is hét moment om je huid te gaan trainen voor de zon. Dit doe je met de UV-InCellium Bronzant Face & Body Spray. Hiermee bereid je de huid in het alvast voor op de zon. Het geeft een extra boost aan de pigmentcellen waardoor het natuurlijke beschermingssysteem direct geactiveerd wordt.

De productlijn Adaptasun geeft zeer snel een mooie, egale tint en verbeteren de bruiningscapaciteit van de huid. Wij adviseren Adaptasun voor een ‘normale’ huid.

Adaptasun Peau Sensible is geschikt voor de ‘gevoelige’ huid en zorgen ervoor dat de huid de tolerantie voor de zon geleidelijk wordt verbeterd.

Wil je optimaal genieten in de zon en tegelijkertijd huidveroudering tegengaan? Kies dan voor Bronz Repair.

Heb je last van zonneallergie? Dan is de witte lijn een uitkomst. De huid krijgt de meest sterke bescherming terwijl het tegelijkertijd door o.a. een peptidecomplex wordt genezen en herstelt.

 

 

Bij plaatselijke pigmentatie ga je voor de Photo Regul. Dit product geeft meer helderheid aan pigmentvlekjes, maar bruint de huid op de plaatsen waar geen pigmentvlekken aanwezig zijn voor een egale teint. Heb je last van hyperpigmentatie heeft kies je de Photo Reverse zodat alle pigmentcellen tot rust komen en de hyperpigmentatie door actieve bestanddelen kan afnemen.

 

Verzorg de huid ook altijd aan het einde van een dag in de zon met de After Sun producten van Instituut Estderm. Deze werken verzachtend, hydraterend, herstellend en voedend. Daarbij verlengen ze de duur van het bruiningsproces doordat ze ook de Adaptasun-technologie bevatten.

 

Babassu.nl

Neem contact op met één van onze vestigingen:

Wassenaar : 070 51 15 751 Leiden : 071 5149207 Amsterdam-Zuid : 020 471 5148 Amsterdam Centrum : 020 854 5126 Den Haag : 070 360 89 65